Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 16 august 2023

Felii aperitiv cu branza si arahide

 



                             Este un delicios apritiv pe care l-am gasit pe Culorile din farfurie. Mi s-au parut foarte aspectuoase si am decis sa le fac. Intr-adevar, au avut un adevarat succes. Pe langa faptul ca sunt foarte aspectuoase, sunt si delicioase. Ingredientul vedeta sunt arahidele sarate, care ii dau o savoare deosebita si fac dein ele aperitivul perfect.


                       Ingrediente:

                Blat:  6oua, 6 ling ulei, 3 ling samantana, 6 ling faina, 1 praf de copt, sare, 50 gr arahide sarate.
                Crema: 500 gr crema de branza, 100 gr arahide sarate, 1 leg. marar verde, 1 plic gelatina ( optional)


                     Mod de preparare:

                Mai intai se face blatul. Pentru asta, se separa ouale. Cele 6 galbenusuri se freaca cu sare, ulei, apoi se adauga smantana. La urma, se adauga faina si praful de copt.
                Albusurile se bat spuma tare, cu un pic de sare. Crema de galbenusuri se incorporeaza in albusuri incet, cu miscari lente. La urma, se adauga arahidele tocate grosier.
                 Compozitia se toarna intr-o tava mare ( 28X40 cm), tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins in prealabil pentru 15-20 min. Cand e gata, se scoate si se lasa la racit.
                  Intre timp, ne ocupam de crema. Crema de branza se amaesteca cu arahidele tocate grosier si cu mararul verde tocat marunt. Daca e nevoie, se mai adauga un pic de sare si piper.
                    Daca crema de branza e mai subtire, se adauga un plic de gelatina hidratat in apa rece si apoi incalzit.
                     Cu aceasta crema se unge blatul racit. Deasupra se presara arahide tocate grosier.
                     Se da la rece cateva ore, apoi se portioneaza.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!