Pe canicula asta, un desert fara coacere este perfect. Pe langa faptul ca nu se face caldura in bucatarie, preparatul se serveste rece, deci e o placere. Placerea e si mai mare cand savurezi aroma de dulce de leche si cea de caramel sarat. In plus, se face usor si repede. E mai mare timpul de asteptatre pentru racirea acestui cheesecake cu dulce de leche si caramel sarat. Dar merita asteptarea, asa ca, la treaba!
Ingrediente:
Baza: 500 gr biscuiti, 200 gr unt
Crema: 1kg crema de branza, 800 ml smantana pentru frisca, 2 plicuri gelatina, 100 ml lapte, 350 gr dulce de leche obtinut din o conserva de 370ml lapte condensat
Caramel sarat: 200 gr zahar, 200 ml frisca, 100 gr unt 80% grasime, 1/2 lingurita sare.
Mod de preparare:
Biscuitii se macina sau se piseaza marunt si se amesteca cu untul topit pana se formeaza o compozitie nisipoasa.
Pe un platou se pune inelul unei forme de tort cu diametrul de 26 cm. In interiorul formei se intinde compozitia de biscuiti cat mai uniform. Se taseaza bine cu un pahar si se da la rece.
Se poate folosi orice crema de branza va place. Eu am folosit Pilos, pentru ca e foarte cremoasa si bine scursa. In plus, are un gust deosebit.
Pentru a obtine dulceata de lapte, se pune la fiert, la Bain Marie, conserva de lapte condensat. Am explicat aici , pe indelete, cum se obtine dulce de leche.
Crema de branza se amesteca cu dulce de leche pana la omogenizare. Laptele se incalzeste usor si se dizolva in el gelatina hidratata. Se adauga totul in crema de branza si dulce de leche.
Se bate frisca si se amesteca cu compozitia obtinuta. Se toarna totul peste biscuitii de pe platou, in interiorul inelului. Se da totul la rece, pana a doua zi.
Sosul de caramel sarat se pregateste in aceeasi zi, pentru a se raci pana a doua zi.
Se incinge o cratita si se pune zaharul la caramelizat. Cand capata o culoare bruna, se adauga untul si se amesteca bine. Frisca se incalzeste si se toarna peste caramelul cu unt. Atentie, compozitia se va umfla. Se adauga sarea si se lasa inca 5 min. sa mai fiarba. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
A doua zi se scoate inelul si se toarna deasupra sosul sarat de caramel.
Se mai da un pic la rece, apoi se poate servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!