Este o minunata prajitura cu trei foi diferite, unite de o crema vanilata. Deasupra troneaza o generoasa glazura de ciocolata. Este un minunat desert de sarbatoare, dar si de weekend.
M-am inspirat de pe Miremirc, doar ca am personalizat putin reteta. Sper sa nu se supere.
Ingrediente:
Blat mac : 1 ou, 5 ling zahar, 150 gr smantana, 5 ling. faina, 1 praf de copt, 5 ling mac.
Blat nuca: 1 ou, 5 ling zahar,150 gr smantana, 5 ling faina, 1 praf de copt, 5 ling nuci macinate.
Blat cacao: 1 ou, 5 ling zahar,150 gr smantana, 1 praf de copt, 4 ling faina, 2 ling cacao.
Crema: 500 ml lapte, 200 gr zahar, 1 plic budinca de vanilie, 300 ml smantana pentru frisca.
Glazura: 150gr ciocolata, 3 ling lapte, 1,5 ling unt.
Mod de preparare:
Mai intai se fac foile. Pentru blatul cu mac, se mixeaza oul cu zaharul, se adauga smantana, praful de copt stins cu zeama de lamaie, apoi faina amestecata cu macul.
Se coace in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preancalzit, aprox. 20 min.
Pentru blatul cu nuca, acelasi procedeu: se mixeaza oul cu zaharul, se adauga smantana, praful de copt stins cu zeama de lamaie si, la urma, faina amestecata cu nuca. Se coace la fel, 20 min.
La fel si pentru blatul cu cacao, se bate oul cu zaharul, se adauga smantana si praful de copt stins cu zeama de lamaie. La urma se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa. Se coace 20 min. in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins dinainte.
Pentru crema, se fierbe budinca de vanilie cu zaharul si laptele pana se ingroasa, ca o smantana. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu frisca batuta.
Crema astfel obtinuta se imparte in doua. Jumatate se intinde pe foaia cu mac, care va fi la baza prajiturii. Peste ea se pune foaia cu cacao si se intinde restul de crema. Se acopera cu foaia cu nuca si se toarna glazura.
Aceasta se obtine topind pe foc ciocolata cu laptele si untul.
Se da totul la rece cateva ore, apoi se poate portiona si servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!