Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 21 august 2023

Paste gratinate cu piept de pui si cascaval afumat

 




                         Aceasta reteta este ideala pentru o cina rapida, dar gustoasa. Se pregateste usor si repede si nu necesita  ingrediente sofisticate. Gustul, in schimb, este chiar sofisticat! Incercati-o si nu veti regreta.



                      Ingrediente:

               500 gr piept de pui, 300 gr cascaval afumat, 400 gr paste, 300-400 gr smantana, sare,piper, ustoroi granulat.


                      Mod de preparare:

               Pastele se pun la fiert in apa cu sare. E de preferat sa se fiarba al dente, chiar un pic mai tari, pentru ca se vor gati si la cuptor.
               Pieptul de pui se taie cuburi si se condimenteaza cu sare, piper si usturoi granulat. Se amesteca bine astfel ca toate bucatile de piept sa fie acoperite de condimente. 
               Cascavalul se da pe razatoare.
               Cand pastele sunt fierte, se scurg bine de apa si se amesteca cu pieptul de pui si cascavalul. Se pune totul intr-un vas termorezistent si se acopera deasupra cu un strat generos de smantana. Se da totul la cuptor.
               Se tine pana cand pastele incep sa se rumeneasca frumos. Se scot si se lasa sa se racoreasca, apoi se poate servi.
               Sunt delicioase atat calde cat si reci.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!