Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 18 iulie 2024

Piept de pui in sos gorgonzola

 






                        Pe canicula asta ne dorim sa stam cat mai putin in bucatarie, cu aragazul pornit. Dar trebuie sa si mancam, asa ca iata o reteta rapida, simpla, dar foarte gustoasa.



                        Ingrediente:

                 500 gr piept de pui, 500 ml smantana pentru gatit, 250 gr branza gorgonzola, sare, piper, usturoi granule, cimbru.


                       Mod de preparare:

               Pieptul de pui se taie felii si se condimenteaza cu sare, piper, usturoi granulat si cimbru. Feliile se rumenesc la tigaie sau se dau la cuptor. Eu le-am bagat la cuptor cu functia Air Fryer cateva minute. 
               In acest timp am pregatit sosul. Smantana de gatit se incalzeste pana la fierbere. Se adauga branza gorgonzola si se lasa pe foc pana se topeste si se omogenizeaza totul. Daca e nevoie se mai adauga un pic de sare si piper. 
               Se adauga bucatile de carne in sos si se mai lasa sa dea cateva clocote, apoi se opreste focul.
                Se serveste cald, ca atare, sau cu o mamaliguta alaturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!