Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 18 iulie 2024

Gem de zmeura

 




                         Nu puteam sa las sa treaca vara asta fara sa nu umplu cateva borcane cu cel mai fin, aromat si gustos gem: gemul de zmeura. Da, este fin chiar si cu seminte. E farmecul acestor fructe. Cui nu-i place, poate sa paseze intai fructele si apoi sa strecoare zeama. Va iesi o peltea, atunci, la fel de aromata, dar un pic altfel. Noi nu avem probleme cu acele mici seminte a zmeurei, deci am lasat asa fructele.



                         Ingrediente:

                 1kg zmeura, 500 gr zahar, 1 lamaie

                        Mod de preparare:

                Zmeura se spala si se scurge bine de apa. Se pune in tigaia pentru fiert si se adauga zaharul astfel ca sa acopere toate fructele. Se lasa astfel sa stea cateva ore sau de seara pana a doua zi, timp in care zmeura va lasa zeama. 
                Se adauga zeama de la jumatate de lamaie, iar cealalta jumatate se taie felii si se pune peste zmeura. Se pune totul pe foc, sa fiarba, amestecand mereu sa nu se prinda.
                  Se incearca daca este gata, punand putin pe o farfurioara. Daca nu lasa zeama imprejur, gemul e destul de legat. Se opreste focul si se lasa putin sa se racoreasca. 
                   Se pune gemul cald in borcane curate, sterilizate si se inchid ermetic. Se pun in paturi pentru o racire lenta, apoi se depoziteaza in camara.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!