In aceste zile frumoase, insorite, ai sta numai afara, am zis sa si gatesc afara si am facut o combinatie inedita, intre lipiile libaneze si micii nostri. A iesit ceva gustos. cu mult sat si savoare. Iata despre ce e vorba
                     Ingredientele necesare sunt: pasta de mici, lipiile si cascaval ras. Dupa preferinta, se poate adauga o salata de rucola, felii de rosii,  dulceata de ardei iuti, mustar sau castraveti murati. 
                      Pe foaia de lipie se intinde carnea pentru mici in strat cat mai uniform. Daca sunt formati micii, pe o lipie merg trei mici, astfel ca sa acopere bine lipia. Se pregatesc lipii in functie de numarul de persoane pe care il aveti la masa. Sunt foarte consistente, o lipie de persoana e suficient. 
                     Cascavalul se da pe razatoare.
                     Pe gratarul incins se pun lipiile cu carnea in jos, direct pe grill, la foc mediu. Cand carnea e bine facuta, dupa 2-3 min., se intorc lipiile si se presara desupra carnii cu cascaval ras. Se poate adauga felii de rosii, fire de rucola sau salata. La fel, se poate adauga mustar, sau dulceata de ardei iuti.  Lipiile se pliaza in doua si se iau de pe gratar.
                      Se servesc calde.



 
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!