Evident, cel mai bun gratar se face din ceafa de porc, dar cei preocupati de silueta si sanatate, vor alege pieptul de pui. Continutul sarac de grasimi si numarul mic al caloriilor fac din pieptul de pui preferatul gurmanzilor. 
                         Un piept de pui la gratar pare ceva simplu de facut, dar trebuie respectate niste reguli pentru a obtine o friptura frageda, suculenta si rumena. Eu am reusit sa obtin aceasta friptura, asa ca va impartasesc si voua aceste mici secrete.
                             Ingrediente: 
                         1 kg piept de pui
                          Mod de preparare:
                    Pentru marinada, se zdrobeste usturoiul si se amesteca cu uleiul. Se adauga sarea, piperul si ierburile aromate. Cantitatile difera in functie de gustul fiecaruia. La urma se adauga si vinul si se amesteca totul bine.
                   Pieptul de pui se feliaza in felii la fel de groase. Se sterge bine cu servete absorbante si se pun intr-un castron. Peste el se toarna marinada. Se amesteca astfel ca toate feliile de piept de pui sa fie acoperite cu marinada. Se acopera totul cu o folie si se da la frigider pentru o ora.
                   Dupa ce a trecut timpul, se scoate pieptul de pui din marinada si se sterge bine cu servete absorbante. Daca raman urme de marinada, la gratar se vor arde si vor strica gustul carnii. Se lasa sa mai stea 15 min. sa se aclimatizeze, dupa care se pun pe gratarul bine incins sau in tigaia grill la foc mediu-iute.
                    Feliile de piept de pui se gatesc astfel 2-3 min. dupa care se intorc pe cealalta parte, unde se tin inca 2-3 min. In acest timp nu se roteste si nu se muta carnea de pe o parte pe alta. In timpul gatirii, carnea va face o crusta si se va patrunde perfect.
                    Se ia de pe gratar si se pune pe un platou. Se acopera cu folie si se lasa sa stea  inca 15 min.
                     Dupa ce s-a odihnit, vom avea un piept de pui fraged si suculent, cu o crusta frumoasa deasupra.
                     Se serveste cald, cu salate de sezon.


 
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!