Chiar daca e dovleac placintar, nu este desert, este un delicios aperitiv. Dovleacul se combina excelent cu branza maturata, spanac, porumb dulce, legume. Iese o combinatie minunata, foarte gustoasa si satioasa.
Nu se face greu, iar acum, cand gasesti tot felul de amestecuri de legume la conserva sau congelate, deci gata fierte, este mult mai usor.
1 dovleac placintar, 150gr cascaval, 1 conserva mica de legume amestec mexican ( porumb, fasole rosie, ardei rosu), o mana buna de spanac, sare, piper
Mod de preparare:
Dovleacul se taie in jumatate, pe lung si se curata de seminte.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se pune dovleacul si se coace pana se inmoaie.
Se scoate din cuptor si se scobeste cu o lingura, astfel ca marginile sa ramana.
Miezul obtinut se paseaza cu o furculita, apoi se amesteca cu legumele din conserva bine scurse de zeama si spanacul tocat . La urma se adauga cascavalul ras. Se opreste putin pentru deasupra. Se potriveste de sare si piper si se amesteca totul bine.
Cu compozitia obtinuta se umplu feliile de dovleac. Deasupra se presara cascaval ras si se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se feliaza si se serveste.
E la fel de bun cald, cat si rece.



Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!