Piure natural de dovleac placintar pentru diferite preparate sau servit, ca garnitura, langa fripturi. Este foarte gustos si tine cu succes locul piureului de cartofi.
Pentru a obtine un piure de dovleac placintar fin si aromat, recomand coacerea dovleacului. Acesta se taie, se curata de seminte, se taie felii si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pana se inmoaie, iar pe margini se caramelizeaza usor.
Acelasi rezultat se obtine si daca de coace dovleacul la Air frayer.
Dupa ce s-a racorit, se curata de coaja cu ajutorul unei linguri. Miezul copt se pune intr-un castron si se proceseaza cu mixerul vertical. Se obtine o compozitie fina, cremoasa care se pune in pungi si se congeleaza in vederea folosirii la diferite prajituri.
Pentru a folosi piureul de dovleac placintar ca garnitura, se adauga 2-3 ling. de smantana, sare si piper si se mixeaza totul.
Se serveste cald, langa friptura de pui sau porc.
O alta varianta ar fi si fierberea dovleacului, dar nu o recomand, pentru ca se umple de apa si nu mai e asa aromat. In plus, e un chin sa cureti de coaja dovleacul crud.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!