Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 26 ianuarie 2014

Ciorba de cartofi cu tarhon




                     Pentru ca a venit zapada si frigul,o ciorbita fierbinte merge de minune.M-am gandit la aceasta ciorbita de cartofi cu tarhon,care,cu aroma sa,incalzeste pana si papilele gustative.

                     Ingrediente:
                6 cartofi mari,1 morcov,1 ceapa, dupa dorinta,cateva bucatele de carne de care doriti sau aveti,sare,piper,tarhon,ardei rosu macinat.

                     Mod de lucru:
                 Zarzavatul se curata si se taie marunt;cartofii cubulete.Intr-o oala se pune un pic de ulei la incins.Daca ati ales sa faceti ciorbita cu carne,adaugati carnea,ceapa si morcovul si lasati sa se caleasca pana carnea isi schimba culoarea,iar ceapa devine translucida.Daca faceti ciorbita fara carne,adaugati tot zarzavatul si lasati sa se caleasca.Se adauga ardeiul macinat si cartofii, se lasa un pic la calit si se acopera cu apa.Se potriveste de sare si piper si se lasa la fiert.Cand cartofii si carnea  au fiert,se adauga tarhonul tocat marunt.Se acreste,dupa preferinta,cu otet,sare de lamaie,zeama de lamaie.Eu am pus tarhon in otet si o lingura de otet in care a fost tarhonul.I-a dat un gust deosebit.

                     Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!