Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 19 ianuarie 2014

Sarmalute in foi de vita





                  Sarmalutele in foi de vita imi plac la nebunie si cum doream o schimbare in meniu,am zis sa nu astept pana la vara.Am avut in congelator frunze de vita oparite si congelate,numai bune de facut sarmalute,asa ca am trecut la treaba.
         

                   Ingrediente:
              500 gr carne de porc, jumatate cana de orez,o ceapa,sare,piper,marar.
           
               Carnea de porc am macinat-o.Orezul l-am spalat in mai multe ape si l-am adaugat la carne.Ceapa am tocat-o marunt si am adaugat-o si pe ea.Am potrivit de sare si piper apoi am adaugat din belsug marar tocat marunt.
              Cu frunzele de vita nu am mai avut treaba,pentru ca au fost oparite deja,asa ca am trecut la impaturirea sarmalutelor.Se ia frunza de vita si punem la mijloc o lingurita din umplutura apoi rulam si indesam bine marginile.De la mama am invatat sa nu fac sarmalutele mai mari de 4-5 cm asa ca au iesit mici.Daca frunza a fost mai mare,am tait-o in doua.
            Pe fundul unei oale punem 1-2 foi de vita,cat sa-l acopere, apoi cladim sarmalutele in randuri concentrice.Deasupra acoperim tot cu foi de vita.Tocam marunt un ardei,il amestecam cu marar tocat si apa cat sa acopere sarmalutele.Acoperim cu un capac si fierbem la foc mic 1-2 ore.
            Inainte de a stinge focul,subtiem 2 ling de faina cu putina apa si turnam peste sarmalute.Miscam cratita ca sa le patrunda bine si lasam sa mai fiarba cateva minute pana sosul se ingroasa.Stingem focul si servim sarmalutele cu smantana.

        In loccul carnii de porc se pot face cu carne de pui sau de curcan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!