marți, 11 februarie 2014
Mazare verde cu piept de pui
Pentru ca s-a incalzit vremea si suntem cu gandul la primavara,m-am gandit ca o mancare de sezon ar fi binevenita.Astfel,am facut aceasta mancarica de mazare verde care a adus in bucatarie un iz de primavara.
Ingrediente:
500 gr piept de pui,450 gr mazare,3-4 ling faina,1 ceapa mica, 1 ling ardei macinat,sare,piper,marar verde,1ling ulei.
Mod de lucru:
Ceapa se curata si se toaca marunt,pieptul de pui se taie cubulete.Intr-o cratita se pune uleiul la incins,se adauga ceapa si carnea.Se caleste pana ceapa devine sticloasa.Se adauga ardeiul macinat, se adauga apa cat sa acopere carnea si se lasa la fiert.Cand carnea e fiarta se adauga mazarea si se lasa sa fiarba.Daca mai trebuie,se mai poate adauga un pic de apa.Se potriveste de sare si piper.Din faina si un pic de apa se face un sos care se toarna peste mazare cand e fiarta.Se lasa sa mai dea un clocot, se adauga mararul tocat si se stinge focul.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!