duminică, 27 aprilie 2014
Friptura de miel
E o friptura cu o aroma si savoare deosebite.Traditionala pe masa de Paste,o recomand nu numai de sarbatori ci oricand va e dor de carne aromatizata cu ierburi si condimente.
Ingrediente:
1 pulpa miel, 2-3 fire ceapa verde,3-4 fire usturoi verde,4-5 catei de usturoi,100ml otet,sare,piper,rozmarin,3-4 felii de slanina afumata,1 pahar vin alb,2-3 foi de dafin.
Mod de pregatire:
Se prepara o marinada din apa,otet,3catei de usturoi,un pic de vin,foi de dafin.Se pune carnea si se lasa sa stea,acoperita,2-3 ore. Se poate lasa de seara pana dimineata.Se scurge carnea,se fac mici crestaturi in care se introduc cateii de usturoi si bucatele de slanina afumata.Se pune intr-o cratita,se codimenteaza cu sare,piper,rozmarin.Ceapa si usturoiul verde se toaca marunt si se presara peste carne.Se stropeste cu un pic de ulei si vin.Se da la cuptor pana se rumeneste frumos.Din cand in cand se stropeste cu sosul din cratita si se intoarce pentru a se rumeni pe ambele parti.Daca e prea scazut sosul,se adauga un pic de apa.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!