Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 28 aprilie 2014

Spirale cu ciocolata





                          Un desert  pufos,ciocolatos,deosebit de aromat,nemaipomenit de gustos.Se fac usor si rapid la fel cum se si consuma.Sunt o adevarata incantare! M-am inspirat din reteta Laurei Laurentiu careia tin sa-i multumesc si pe aceasta cale pentru retetele, sfaturile si ideile sale si ii trimit o calda imbatisare virtuala. Iata ce a iesit.



                        Ingrediente:
                       1 kg faina,400 ml lapte,200 gr zahar,2 plicuri drojdie uscata,2 oua,125 gr unt, esnta de vanilie,esenta de rom,6 ling cu varf de nutella,coaja de lamaie,100 gr stafide.


                        Mod de preparare:
                      Stafidele se pun la inmuiat intr-un sirop facut din 1 ling zahar,100 ml apa,esenta de rom.
                      Se prepara o maia din drojdie,un varf de zahar si un pic de lapte caldut.Faina se cerne intr-un castron si se adauga maiaua.Galbenusurile se freaca cu zaharul si se toarna peste faina.Se adauga laptele caldut,coaja de lamaie,esenta de vanilie.Se amesteca pana la omogenizare,apoi se trece la framantat.Cand aluatul este inca lipicios se adauga untul topit si racit.Se framanta in continuare pana se obtine un aluat omogen,elastic,care nu se lipeste.Se lasa 2 ore la dospit,pana isi dubleaza volumul.
                       Dupa ce aluatul a crescut,se rastoarna pe masa de lucru unsa cu ulei si se intinde o foaie dreptunghiulara.Se unge cu nutella si se presara stafidele scurse.Aluatul se ruleaza pe lungime,apoi se taie cu cutitul in bucati.Se pun in tava tapetata cu hartie de copt,cu taietura in sus.Se  mai lasa 30 min sa creasca, apoi se dau la cuptorul dinainte incins bine.
                       Se prepara un sirop din 100ml lapte,1 ling zahar,esenta de vanilie.Dupa 10 min de stat in cuptor se scot si se toarna siropul peste spirale,apoi se mai dau 10-15 min la cuptor pana cand este absorbit tot siropul si spiralele incep sa se rumeneasca.
                       Mie mi-au iesit doua tavi mari.Una am insiropat-o cu lapte,cealata am fiert siropul in care au stat stafidele si am turnat peste spirale.Asa am avut spirale cu aroma de rom si de vanilie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!