Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 30 aprilie 2014

Gogosi pripite





                           I-as spune desertul copilariei.Cand eram mica si aveam pofta de ceva dulce,mama,iute incropea niste aluat si repede il prajea.Erau atat de aromate si pufoase incat treceau rapid.In casa se imprastia mirosul de prajitura si imi placea atat de mult...Le fac si eu cu aceesi dragoste si sunt primite ,la fel,cu multa bucurie.
                            Este un aluat care se face rapid si nu trebuie asteptat sa dospeasca.Pe langa asta,au o aroma deosebita.


                            Ingrediente:
                          250ml apa,100 gr unt sau 80 gr untura,125 gr faina,4 oua,un praf sare,o ling zahar vanilat.

                           Mod de lucru:
                        Intr-un vas se pune apa cu grasimea,sarea si zaharul la fiert.Cand clocoteste,se trage de pe foc si se toarna dintr-o data,toata faina.Se mesteca rapid sa nu se faca cocoloase pana cand aluatul se desprinde de peretii vasului.Se lasa cateva minute sa se racoreasca,dupa care se adauga,pe rand ouale mestecand continuu.Nu se pune urmatorul ou pana nu e incorporat in aluat primul.
                        Intr-o tigaie se incinge uleiul.Se ia cu lingura din aluat si e pune in uleiul incins.Se coc pe ambele parti,apoi se scot pe un servet absorbant pentru a se scurge excesul de grasime.Cand sunt gata,se pudreaza cu zahar vanilat si scortisoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!