joi, 1 mai 2014
Mititei
Pentru ca azi a fost "ziua gratarelor",m-am gandit sa postez si eu reteta de mititei.Am preparat acasa pasta si a iesit foarte gustoasa.Sigur,o sa spuneti ca e mai simplu sa cumperi micii gata pregatiti,doar sa-i pui pe gratar.Asa cum frigerea micilor si a carnii pe gratar necesita un adevarat ritual,tot asa si pregatirea carnii pentru mititei are farmecul sau,pe langa faptul ca stii ce mananci si fiecare poate sa-i faca pe gustul sau.
Ingrediente:
0,500 gr carne macra,grasa de vita,500 gr spata de porc,1 capatana usturoi,sare,piper,cimbru,boia,bicarbonat.
Mod de preparare:
Carnea se toaca de trei ori cu masina de tocat,cu ciur mic.Se adauga sare,piper,boia,cimbru,bicarbonat.Separat se prepara un sos de usturoi pisat si doua linguri apa.Se adauga peste carne si se amesteca bine.
Tocatura se lasa 2-3 ore la gheata sau la rece.Se iau cu lingura cantitati egale din tocatura si,cu mainile ude,se formeaza suluri de aceeasi marime.Cand sunt gata se frig pe gratar la foc iute.
Carnea se poate congela pentru a o folosi cand e nevoie.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Mi-ar placea sa stiu cat bicarbonat ati pus? Multumesc!
RăspundețiȘtergereDana,mii de scuze.am omis sa trec cantitatea.La un kilogram de carne e suficient o jumatate de lingurita bicarbonat.
Ștergere