Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 9 aprilie 2014

Prajitura cu nutella si zahar ars





                          O prajitura in care contrasteaza caramelul crocant cu textura de chec moale si pufos.Aroma de zahar ars se imbina placut cu aroma de ciocolata.Intr-un cuvant,o prajitura cu multe arome placute si multe contraste.


                      Ingrediente:
                 5 oua,17 ling zahar,17 ling faina,1 praf de copt,zahar vanilat,2 ling nutella,2 ling lapte,100gr unt.


                     Mod de lucru:
                Intr-o craticioara se topeste nutella,cu laptele,50gr unt,1 ling.zahar.Se omogenizeaza totul bine,se ia de pe foc si se lasa la racit.
                Albusurile se separa de galbenusuri.Intr-un bol se freaca galbenusurile cu 5 ling zahar si zaharul vanilat pana acesta se topeste.Se adauga faina.Va rezulta o compozitie faramicioasa.Albusurile se bat spuma ca pentru bezea.Cand sunt tari,se adauga,pe rand 5 ling zahar.Se bate pana zaharul se  topeste zaharul.Se adauga peste compozitia de galbenusuri.Se amesteca incet,de sus in jos.
                  Peste compozitia rezultata se toarna crema de nutella racita.Se amesteca usor.Nu trebuie sa se omogenizeze.Sa iaba un aspect marmorat.Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.
Se face proba cu scobitoarea pentru a vedea daca e gata.Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.
                  Se topesc cele 6 ling de zahar ramase peste care se adauga 50 gr unt.Cand s-a omogenizat,se toarna totul peste prajitura.Se intinde rapid,cat mai uniform pe toata suprafata prajiturii.Trebuie lucrat repede pentru ca zaharul caramelizat se intareste.
                  Pentru a taia prajitura,folositi un cutit incins pentru a strapunge glazura de zahar ars.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!