Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 17 aprilie 2014

Tort ciocolatos cu fructe de padure





                    Un tort fin, cremos,ciocolatos,cu arome fructate.Am combinat cremele din fructe de padure cu blatul ciocolatos al  checului rapid cu ciocolata  si a iesit acest tort cu o savoare deosebita.L-am facut de ziua mea si a fost o incantare.


                        Blaturi:
                     2 oua,100 gr zahar,125ml ulei,200 ml lapte,50 gr cacao,250 gr faina,3 ling gem sau dulceata,1 praf de copt.
                     Se amesteca toate ingredientele si se imparte compozitia in doua parti egale.Intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt,se pune o jumatate din compozitie,se mai presara deasupra  cateva lingurite de dulceata si se da la cuptor.La fel se procedeaza si cu cealata jumatate de compozitie,astfel,rezultand doua foi.


                      Crema de macese:
                   300 gr frisca,200 gr pasta de macese,1 plic gelatina
                   Frisca se bate tare,se adauga pasta de macese si gelatina hidratata in prealabil.Se mixeaza totul bine.Se pune pe una din foi,care va fi baza tortului.


                      Jeleu de mure:
                   2 plicuri gelatina,1 borcan de 400 gr gem de mure,200 ml apa
                   Gemul se pune la fiert cu apa.Se amesteca bine,se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata in apa.Se omogenizeaza bine totul si se da la rece.Dupa ce s-a racorit putin se pune peste crema de macese.Se da totul la rece.


                       Crema de zmeura:
                    300 gr frisca,un borcan de 400 gr gem de zmeura,1 plic gelatina.
                    Frisca se bate tare,se adauga gemul de zmeura si gelatina hidratata dinainte.Se mixeaza totul si se pune peste jeleul de mure.Deasupra se pune al doilea blat si se da la rece.


                       Crema de nutella:
                      300 gr frisca,2 ling nutella,1 ling zahar,1 ling lapte,1 plic gelatina.
                       Se pune la topit nutella cu laptele si zaharul.Se amesteca totul pana se omogenizeaza.Se ia de pe foc si se lasa sa se racoresca.In crema racorita se adauga gelatina hidratata.
                       Frisca se bate tare,apoi se adauga crema de nutella.Se omogenizeaza totul.Cu aceasta crema se imbraca tortul.
                       Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.Eu am presarat fulgi de ciocolata.



                         Iata si o sectiune:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!