duminică, 11 mai 2014
Socata
Un suc parfumat si aromat cu care debuteaza sezonul sucurilor si al siropurilor.
Socata isi are originea in Marea Britanie,unde a fost bautura de vara a aristocratiei.Reteta britanica are,in plus un pumn bun de stafide tocate.Eu nu am pus,am preferat gustul socatei din copilarie.
Ingrediente:
5-6 inflorescente de soc,400-500gr zahar,2 lamai,5l apa
Mod de lucru:
E recomandat sa se culeaga florile de soc dupa ploaie deoarece apa alunga insectele.Florile nu se spala,pentru ca socata isi va pierde culoarea si aroma date de polenul florilor.
Intr-un borcan de 5l se pune zaharul,se toarna apa,se adauga zeama de la o lamaie si inca vreo 2 felii de lamaie.Se amesteca sa se topeasca din zahar.Se adauga florile de soc.Se acopera borcanul cu o farfurie si se pune la soare 1-2 zile,pana se topeste zaharul.Din cand in cand se mai amesteca pentru a se topi tot zaharul.
Cand lichidul a devenit galbui si tot zaharul s-a topit se strecoara socata,se pune in sticle si se da la rece.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!