joi, 26 iunie 2014
Ciorba de loboda si macris
O ciorbita plina de vitamine,racoroasa,reconfortanta pe perioada verii.O recomand si in perioada postului daca se renunta la ou si smantana.
Ingrediente:
1 ceapa,1 leg.morcovi,patrunjel radacina,pastarnac,1 leg.loboda,1 leg macris,marar verde,patrunjel verde,sare,piper,200gr smantana,1ou,o mana de orez.
Mod de pregatire:
Ceapa se curata si se toaca marunt.Se pune la calit intr-un pic de ulei.Cand devine sticloasa se adauga zarzavatul curatat si tocat.Se lasa la calit pana se inmoaie.Se adauga frunzele de loboda si macris taiate fasii subtiri.Se stinge cu apa si se lasa sa fiarba.Cand clocoteste se adauga orezul spalat.Se lasa sa fiarba pana e gata orezul.Se potriveste de sare si piper,se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt.Smantana se amesteca cu galbenusul de ou si cu cateva linguri din ciorbita,apoi se toarna totul in ciorba si se stinge focul.
Macrisul ii va da un gust placut acrisor.Cine vrea ciorba mai acra,o poate acri cu zeama de lamaie,otet,bors,dupa preferinta.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!