Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 19 iulie 2014

Dulceata de afine





                     Afinele sunt printre cele mai benefice fructe.Am profitat si anul acesta si am facut o minunata dulceata care nu poate lipsi din camara.


                     Ingrediente:
                  1kg afine,1kg zahahar,3 pahare cu apa,zeama de la o lamaie.


                   Mod de preparare:
               Se aleg afinele una cate una sa fie intregi si frumoase.Se curata de frunzulite si codite.Nu se spala decat daca este neaparat nevoie si in acest caz se pun pe o sita ,sa se scurga de apa.
                Se pune la foc zaharul cu apa.Se tine pe foc mic pana se topeste zaharul ,apoi se da pe foc iute pana se leaga,astfel incat,dand drumul la o picatura de sirop intr-un pahar cu apa rece,picatura sa nu se dizolve imediat.Se ia spuma de la suprafata de cate ori este nevoie.Se pun afinele.Se lasa sa dea un clocot,apoi se ia vasul de pe foc si se lasa deoparte 15 min pentru ca afinele sa-si lase zeama in sirop.Se pune iar vasul pe foc.Se ia spuma de cate ori este nevoie.Se adauga zeama de lamaie.Se mai lasa sa fiarba pana cand siropul e destul de legat, apoi se ia vasul de pe foc.
                Se toarna,fierbinte,in borcane care se inchid ermetic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!