Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 15 iulie 2014

Visine pentru prajituri la borcan



                           Cea mai simpla metoda de conservare a visinelor,este  sa le congelam.Foarte bune sunt si cele la borcan,mai ales ca impuscam doi iepuri deodata.Adica,pe langa visinele pentru prajituri,ramane si un delicios sirop.

                   

                           Ingrediente:
                        1kg visine,300gr zahar.

                          Mod de preparare:
                       Visinele se spala bine,se scurg de apa si li se scot samburii.Intr-un vas se pune un rand de visine,unul de zahar , tot asa pana se epuizeaza visinele si zaharul.Se lasa pana a doua zi.Se scurge siropul de pe ele si se cladesc in borcane.Se umplu borcanele pana sus pentru ca visinele scad la dunstuit.
                         Borcanele se inchid ermetic si se pun intr-un vas cu apa,la foc.Deasupra se acopera cu un servet umed.Se fierb 30min de cand incepe sa clocoteasca apa,apoi se lasa la racit.

                        Siropul rezultat se pune in sticle curate,se inchid ermetic si se pun la fel ca visinele,la dunstuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!