Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 15 iulie 2014

Gem de caise




                              Nu puteam sa las sa treaca vara asta,fara sa fac gem de caise.Atat de bun la prajituri,clatite sau pe o felie de paine cu unt si un pahar cu lapte.Asa ca am trecut la treaba.



                             Ingrediente:
                         1kg caise,500-600gr zahar


                           Mod de preparare:
                        Se aleg caise frumoase,coapte bine.Se spala,se scot samburii si se pun intr-un castron cu zaharul.Se lasa de seara pana dimineata.A doua zi se toarna totul in tingire si se da la foc moale pana se topeste zaharul.Se da apoi la foc mai iute si se lasa sa fiarba amestecand mereu cu o lingura de lemn, sa nu se prinda de fund.
                         Se incearca daca e gata,punand un pic pe o farfurie.Daca nu lasa zeama imprejur,e destul de legat gemul.Daca nu,se mai lasa sa fiarba.
                         Se ia de pe foc si se pune fierbinte in borcane curate si uscate.Se lasa sa se racoreasca si apoi se leaga bine cu hartie pergament.


                           Cine doreste,poate sa curete caisele de coaja.Gemul va fi mai fin.Pentru un plus de savoare se poate adauga la fiert1cm de baton de vanilie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!