vineri, 11 iulie 2014
Saleuri cu cascaval si chimen
Sunt delicioase aceste saleuri.Servite ca aperitiv sau doar de rontait la televizor,sunt savuroase ,crocante si foarte fragede.Merg de minune alaturi de un pahar cu bere.
Este reteta clasica de aluat de foietaj facuta cu unt,nu cu margarina.Se poate cumpara acest aluat,dar nu se compara cu cel facut in casa.
Ingrediente:
1,200 kg faina,1kg unt,100gr sare,10 ml otet,200gr cascaval,40gr chimen,1ou.
Mod de preparare:
Din 1kg faina,200gr unt,sare si otet se framanta un aluat bine legat,elastic,potrivit de tare.Se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru 30min.Faina si untul ramase se freaca impreuna.Se scoate aluatul din frigider,se intinde cu sucitoarea,pe masa infainata,o foaie mai groasa.Se unge in strat uniform cu compozitia de unt si faina.Se impatureste in patru si se da la rece pentru 20min.Se repeta aceste operatii de trei ori.
Se scoate aluatul si se intinde in foaie potrivit de groasa.Se unge cu un ou batut cu un praf de sare.Deasupra se presara cascaval ras si chimen.Se taie in fasii late de 2cm si lungi de 15cm.
Se pun in tava si se coc pana se rumenesc frumos.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!