marți, 12 august 2014
Mamamaliga cu branza si carnati la cuptor
Mamaliga este o mancare foarte usor de facut si foarte gustoasa.Imi aminteste de vremurile copilariei,cand bunica facea aceasta mamaliga si o baga in cuptorul de paine.Ce buna era!Eu am facut-o in cuptorul de la aragaz si a iesit la fel de savuroasa.
Mamaliga se face dintr-un litru de apa,350 gr malai grisat si un pic de sare.Apa cu sarea se pun la fiert si ,cand clocoteste,se toarna malaiul in ploaie.Se amesteca bine sa nu se faca cocoloase.Se lasa sa fiarba,amestacand continuu,inca 15min.
Consisntenta mamaligii depinde si de tipul de faina de malai folosit.Daca este prea groasa mamaliga,se mai adauga un pic de apa la fiert.Daca e prea subtire,se fierbe mai mult.Cu cat fierbe mai mult,cu atat se ingrosa mai tare.
Se ung peretii unui vas cu unt,se pune un strat de mamaliga,se rade branza telemea deasupra si se presara felii de carnati afumat.Se continua tot asa pana se fac 3-4 straturi.Se da totul la cuptor pana se rumeneste deasupra.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!