duminică, 10 august 2014
Zarzavat pentru ciorbe
De obicei acest amestec de zarzavaturi il fac toamna,tarziu,dupa ce am scos morcovii si pastarnacul din gradina.Radacinile mari si sanatoase le pun in nisip,la pastrat pentru iarna,iar ce e mic sau lovit/taiat pun in borcane pentru iarna.Practic,se pot adauga cat mai multe si mai diverse legume si zarzavaturi.Mancarea va fi mai savuroasa.
Morcovii,telina,radacina de patrunjel si pastarnac se spala , se curata si se taie rondele.Ceapa se curata si se toaca marunt.Ardeii se taie si ei felii subtiri.La fel si rosiile.Se pun toate zarzavaturile taiate intr-un vas si se presara sare deasupra.Cam la 5 kg de zarzavat se pune 500gr sare.Se adauga si o mana de patrujel verde tocat marunt.Se amesteca totul bine,apoi se pune in borcane,apasand cu ligura sa nu ramana goluri.Borcanele se inchid ermetic si se fierb la bain marie.
Se poate folosi la ciorbe,punand cate o lingura din amestec.Da gust bun tocanitelor.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!