Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 1 august 2014

Prajitura cu mere




                            Merele de vara s-au copt,asa ca o prajitura cu mere e binevenita.O reteta din caietul mamei mele.La fel ca ea, am umplut casa de aroma scortisoarei si a merelor.O minunatie!



                        Ingrediente foi:
                          250 gr untura,6 ling apa,1ling otet,1ou,100gr zahar,1 praf de copt,faina cat cuprinde.

                        Ingrediente umplutura:
                           2kg mere,200gr zahar,scortisoara.Cantitatea de zahar difera in functie de cat de dulci sunt merele.

                       Mod de preparare:
                        Din ingredientele pentru foi se face un aluat nu prea moale,bine legat care se imparte in doua.Pe masa infainata,se intind doua foi de marimea tavii in care vom coace prajitura.
                         Merele se curata si se dau pe razatoare.Se storc de zeama si se pun intr-un vas,sa se caleasca.Se adauga zaharul si se tin pe foc,mestecand mereu, pana scade toata zeama.Cand nu mai au nici un pic de sirop,se adauga scortisoara si se stinge focul.Se lasa sa se racoreasca.
                         Una din foile intinse se aseaza in tava,se pun merele in strat uniform si se acopera cu cea de-a doua foaie.Se da totul la cuptorul dinainte incins pana se rumeneste frumos deasupra.
                           Cand e gata,se scoate din cuptor,se lasa sa se racoreasca,apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
                            Dupa ce s-a racit se poate portiona si servi.


                       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!