La noi li se mai spune,simplu,langos.Sunt moi si pufoase.Sunt delicioase atat simple,cat umplute cu branza sau gem.Cele simple se pot consuma ca atare sau se pot unge cu gem,smantana,cascaval ras.Diversitatea e mare,depinde de imaginatia si gusturile fiecarei gospodine. La noi au trecere umplute cu branza sarata cu marar,iar cine vrea dulce,cu gem de caise.
Ingrediente:
1kg faina,2 plicuri drojdie,500 m l apa calduta,sare,un pic de zahar.
Mod de preparare:
Intr-un vas se pune un pic de faina,drojdia,sarea, zaharul si un pic de apa calduta.Se amesteca bine si se lasa la cald pana creste.Amestecul se toarna peste restul de faina si se framanta cu apa calduta.Rezulta un aluat elastic,nu foare tare.Se acopera cu un servet si se lasa o ora la cald,sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Se rup bucati de aluat care se intind pe masa infainata.Se coc in ulei incins pe ambele parti.Daca doriti sa le umpleti,branza telemea se da pe razatoare si se amesteca cu marar tocat.In mijloc se pune umplutura si se unesc marginile din exterior spre interior.Se intinde din nou placinta cu atentie sa nu iasa umplutura apoi se coace in ulei incins..Se tin 1-2 min pe fiecare parte.
Sunt delicioase calde,dar sunt bune si reci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!