luni, 13 octombrie 2014
Zacusca de gogosari
Este o zacusca un pic diferita,pentru faptul ca ardeii nu se toaca cu masina,cise taie cu cutitul.Are o alta textura,iar gustul este divin.Reteta am mostenit-o de la mama mea si o fac in fiecare an pentru ca place tuturor.
Ingrediente:
0,5 l bulion,1kg gogosari,1kg ardei grasi,2-3 morcovi,2 cepe mari,5-6 catei de usturoi,150-200 ml ulei,2 ling zahar,sare.
Mod de preparare:
Ardeii si gogosarii se coc si se curata de pielite si de cotoarele cu seminte.Se taie in fasii lungi.Morcovii se curata si se taie rondele.Ceapa se curata si se taie pestisori.
Intr-un vas se pune uleiul la incins si se adauga morcovii si ceapa.Se calesc pana se inmoaie.Se adauga bulionul,ardeii si gogosarii,usturoiul taiat felii.Se potriveste de sare si se adauga zaharul.Se lasa sa fiarba,mestecand mereu cu o lingura de lemn,sa nu se prinda.Cand uleiul se ridica deasupra,zacusca e fiarta.
Se pune fierbinte in borcane sterilizate si se inchid ermetic.Borcanele se pun in paturi sa se raceasca lent,apoi se depoziteaza in camara.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!