Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 23 decembrie 2014

Slanina






                      Slanina alba sau slanina sarata se pregateste din slanina de pe spate.Sararea slaninii precede afumarea acesteia.Slanina,taiata in fasii potrivit de mari,cu marginile indreptate,se freaca bine cu sare de bucatarie.Bucatile de slanina se pun intr-un vas mai mare in care se tin la sarat.Se pun astfel incat sa fie asezate cat mai strans intre ele,fara goluri de aer pentru a evita rancezirea.E recomandat sa se aseze soricul peste soric,iar slanina peste slanina.Vasul se pastreaza la loc intunecos si racoros.Dupa 10 zile se scot bucatile de slanina din vas,se freaca din nou cu sare si se aseaza iar in vas,dar in ordine inversa fata de cum au fost.Dupa inca 10 zile,slanina e gata maturata.
                     Bucatile de slanina se scot din vas,se spala,se lasa cateva ore sa se zvante,se leaga cu sfoara si se dau la fum.Dupa 3 zile de fum,culoarea lor va fi galbuie,semn ca afumarea e terminata.
                     Se pastreaza in camari intunecate si racoroase.