Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 23 decembrie 2014

Toba






                          Intr-un vas cu apa rece se pun la fiert falcile si bucatile grase de la cap,urechile,limba,inima,rinichii,bucati de sorici.Se adauga in apa foi de dafin,boabe de piper si putina sare.Dupa ce au fiert se scot din apa si se lasa sa se racoreasca.Toate maruntaiele se taie in felii lungi si subtiri.Se amesteca intr-un vas adaugand putina zeama in care au fiert.Se adauga sare,piper,ienibahar,coriandru,usturoi tocat.
                          Stomacul porcului se curata bine si se spala inauntru.Se freaca bine cu ceapa taiata felii,apoi se lasa sa stea in apa rece.Astfel pregatit,stomacul se umple,asezand bucatile mai mari in lungul tobei,pentru a obtine felii frumoase cand se taie.Se coase la capete si se fierbe in clocote mici,in zeama in care au fiert maruntaiele.Cand toba e fiarta,se scoate din apa si se pune pe un fund cu o greutate deasupra.Se tine asa pana se raceste de tot.
                         Se consuma proaspata,sau se da trei zile la fum.