marți, 31 martie 2015
Tort cu mousse de ciocolata si capsuni
De ziua nepotului meu am facut un minunat tort cu mousse de capsuni si ciocolata.Combinatia capsuni-ciocolata este irezistibila asa ca si tortul a fost la inaltime.Un tort cioacolataos,fin,fructat,aromat.
Ingrediente:
Blat: 10 oua,5ling ulei,5 ling apa,10 ling zahar,8 ling faina,2ling cacao,un praf sare
Mousse de ciocolata: 500ml smantana pentru frisca,200gr ciocolata cu lapte
Mousse de capsuni: 500ml smantana pentru frisca,500ml sirop de capsuni,2 plicuri gelatina.
Dupa cum observati,nu am adaugat zahar pentru ca smantana a fost dulce.
Mod de preparare:
Intai se face blatul.Albusurile se separa de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu praful de sare,se adauga uleiul in fir subtire,apoi apa.Se omogenizeaza totul si se lasa deoparte.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Treptat se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste.Se adauga amestecul de galbenusuri si se amesteca incet,cu o spatula.Se incorporeaza faina si cacaoa amestecand incet,de jos in sus.
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.E gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se fac mousseurile.Pentru mousseul de capsuni se bate smantana pana se intareste.Se adauga siropul.Gelatina se pune la hidratat in putina apa.Dupa 10 min se incalzeste usor pana se poate turna in frisca.Se omogenizeaza totul si se da 30 min la frigider.
Pentru mousseul de ciocolata, se topeste ciocolata la cuptorul cu microunde.Smantana se bate si cand e aproape gata,se adauga ciocolata topita.Se omogenizeaza totul apoi se da la rece.
Blatul se taie in trei,pe orizontala.Foile se insiropeaza cu sirop de capsuni.
Pe o tava se pune una din foi,se insiropeaza si se intinde jumatate din mousseul de capsuni.Peste acesta se pune jumatate din mousseul de ciocolata.Se pune a doua foaie,se insiropeaza si se pune restul de mousseuri in aceeasi ordine.Se acopera cu ultima foaie.
Tortul se imbraca in frisca si se decoreaza dupa inspiratia momentului.Eu am decorat cu jeleuri apoi am topit 50 gr ciocolata deasupra.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!