vineri, 19 iunie 2015
Cartofi noi la cuptor cu sos de iaurt
E sezonul cartofilor noi,sa profitam din plin de fragezimea si dulceata lor.Sunt arome inconfundabile,cu care ne intalnim doar o data in an.Astfel ca nu puteam sa nu pregatesc o portie de cartofi noi la cuptor.Lasati intregi,in coaja lor si rumeniti bine,aromatizati din belsug cu rozmarin si usturoi sunt deliciul acestor zile.
M-am inspirat din reteta Iulianei Sbirnea a carui blog mi l-a repartizat Kadia,gazda de luna aceasta a Provocarii secrete.
Ingrediente:
1kg cartofi noi,4ling ulei de masline,3-4 catei de usturoi,o crenguta de rozmarin,sare,piper
200gr iaurt ,2-3 catei de usturoi,1ling ulei de masline,cateva fire de marar,1lingurita turmeric,sare.
Mod de preparare:
Se aleg cartofi noi de aproximativ aceeasi marime.Cu partea aspra a unui burete de vase curat se spala bine cartofii.Nu e musai sa-i decojiti.Daca sunt cartofi mai mari se taie in jumatati.Se pun intr-un vas.Se adauga uleiul,sarea,piperul,rozmarinul si usturoiul tocate.Se amesteca totul bine si se rastoarna intr-o tava incapatoare,pentru a sta pe un singur rand.Totul se da la cuptor pentru aprox. o ora.Dupa 30 min se scoate tava din cuptor si se amesteca cu grija cartofii astfel incat sa se rumeneasca pe toate partile.Cartofii sunt gata cand sunt moi (se inteapa cu o furculita) si frumos rumeniti.
Pentru sosul de iaurt, se curata usturoiul si se zdrobeste ,apoi se freaca cu sarea si uleiul de masline.Se adauga iaurtul ,turmericul si mararul tocat marunt.Se amesteca bine si se potriveste de sare.
Cartofii se servesc fierbinti cu sosul de iaurt alaturi si o salata de cruditati.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!