luni, 8 iunie 2015
Dulceata de capsuni cu ghimbir
Pentru ca productia proprie de anul acesta a batut recordul,pe langa clasica dulceata,am combinat capsunii si cu alte arome.Astfel,am facut aceasta minunata dulceata cu ghimbir.Combinatia capsuni-ghimbir este grozava,merita s-o incercati.Aroma de ghimbir da un plus de savoare dulcetei,iar gustul dulce-picant e inconfundabil.Aceasta dulceata va merge de minune la iarna si alaturi de o friptura.
Ingrediente:
3kg capsuni,1kg zahar,100-200gr ghimbir proaspat
Mod de preparare;
Capsunii se spala si se curata de codite.Se pun la fiertcu o cana de apa intr-o cratita speciala pentru dulceata.Se fierb pana siropul incepe sa scada si sa se ingroase.In acest moment se adauga zaharul.
Ghimbirul se curata si se da pe razatoarea mare.Dupa ce zaharul s-a topit si dulceata incepe sa se lege,se adauga ghimbirul.
Cand dulceata e destul de legata se ia de pe foc si,fierbinte,se pune in borcane sterilizate.Se inchid ermetic cu capace si se pun in paturi pana se racesc complet api se depoziteaza in camara.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!