marți, 9 iunie 2015
Dulceata de capsuni cu menta dietetica
Dulceata dieteteica suna ciudat.Dar da,se poate.Cu noul Green Sugar Gelifiant orice gem sau dulceata poate fi consumata si de persoanele care tin dieta sau care sufera de diabet.Green Sugar este indulcitorul natural cu gust stabilizat care nu schimba gustul alimentelor pe care le indulceste,putand fi folosit si la prajiturile care necesita preparare termica.La fel se intampla si cu gemurile sau dulceturile preparate cu Green Sugar Gelifiant.Dupa cum se vede,dulceata si-a pastrat culoarea naturala a capsunilor,iar la gust,nu difera cu nimic de clasica dulceata facuta cu zahar.Pentru un plus de savoare si o mai mare diversitate,la sfarsit,am adaugat in dulceata cateva frunze de menta.Rezultatul a fost magnific.
Ingrediente:
1kg capsuni,500gr gelifiant Green Sugar,1 lamaie,frunze de menta proaspete.
Mod de preparare:
Se aleg fructe mari,sanatoase,fara sa fie patate.Se spala bine in mai multe jeturi de apa si se curata de codite.Capsunile se amesteca cu gelifiantul si se pun la foc.Se adauga 3-4 felii de lamaie,cu tot cu coaja.Se lasa sa fiarba pana dulceata incepe sa se lege.Cu cinci min. inainte de a stinge focul,se adauga frunzele de menta spalate.Cand a ajuns la consistenta dorita,se stinge focul.
Fierbinte,se pune in borcane sterilizate.Acestea se inchid ermetic apoi se rastoarna cu capacul in jos pentru 10-15 min. dupa care se intorc si se pun in paturi pana dulceata se raceste complet.Se depoziteaza in camara.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!