Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 15 iunie 2015

Vin de coacaze negre





                        Datorita nenumaratelor sale virtuti terapeutice,se mai numeste si vin tonic.Este un vin destul de alcoolizat, cu o aroma deosebita si o culoare inchisa, aproape neagra, inconfundabila. Contine vitamina C, calciu, magneziu, fier. Este tonic general, detoxifiant si vitaminizant.Trateaza anemia, reumatismul, mareste acuitatea vizuala.


                        Ingrediente:
                      1l suc de coacaze, 1kg zahar, 2l apa.


                      Mod de preparare:
                    Se aleg fructe bine coapte, se spala si se curata de pe ciorchine.Se pun intr-un tifon sau o sita deasa si se preseaza pana se storc bine de tot.Din sucul obtinut,respectand proportiile date,se poate pregati orice cantitate de vin.
                    Zaharul se dizolva in apa si se amesteca cu sucul de fructe. Se toarna totul intr-o damigeana care trebuie sa ramana goala de un lat de palma. Se leaga damigeana cu un tifon pus in doua si se lasa vasul la temperatura camerei. Se tine astfel 3-4 saptamani, timp in care fermentatia se termina. Cu un furtun, se trage vinul in alta damigeana, avand grija ca furtunul sa nu ajunga la depozitul de pe fund, sa-l antreneze.  Damigeana umpluta, se astupa cu un dop de pluta care inainte a fost fiert putin si se tine la racoare.
                    Dupa alte 3-4 saptamani vinul limpezit se trage in sticle curate si se inchid ermetic cu dopuri. Se pastreaza in camara pana la utilizare.
                       

2 comentarii:

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!