Este o prajitura dulce,umeda si foarte, foarte aromata.Aroma dulce-acrisoara a lamaii se combina placut cu aroma dulce- amaruie a piersicilor si migdalelor.Blatul pufos si umed pe care sunt pirsicile se termina cu un strat de ciocolata alba, crocant.O minunata combinatie,care merita incercata.
Am facut aceasta reteta ca raspuns la provocarea Victoriei Gabriela care ,luna aceasta,e gazda provocarii Mistery box challenge.Pe langa ingredientele premise,ea a pus in cutie:fructe de sezon,mac,iaurt,branzeturi,oua,lapte,ciocolata alba.Ingredientul vedeta este lamaia.
Ingrediente:
Baza:8-10piersici bine coapte,5 ling zahar,un pumn de migdale taiate grosier,coaja de lamaie zaharisita,150 gr unt.
Blat:6oua,6ling zahar,6ling faina,3ling ulei,2ling apa,1ling zeama de lamaie,praf de copt
Glazura:100gr ciocolata alba,1ling ulei,2ling lapte
Mod de preparare
Piersicile se curata de samburi si se taie felii.Se pun intr-o tava cat sa acopere bine fundul acesteia si se presara zaharul.Cantitatea de piersici e orientativa,in functie de marimea acestora.Deasupra se presara migdalele taiate grosier si coaja de lamaie zaharisita.Untul se taie cubulete si se presara deasupra fructelor.Tava se da la cuptor 20min pana piersicile lasa zeama.
In acest timp se prepara blatul.Albusurile se separa de galbenusuri.Acestea se mixeaza cu uleiul,apa si aeama de lamaie.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Treptat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste complet.Se adauga compozitia de galbenusuri,amestecand incet cu o spatula.La urma se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
Se scoate tava cu piersicile din cuptor si se toarna blatul deasupra.Se da la cuptor inca aprox.30 min.pana blatul este copt.Pentru a vedea daca e copt,trebuie sa treaca testul scobitorii.
Se soate tava din cuptor , se lasa sa se racoreasca,apoi se rastoarna.Siropul lasat de piersici va intra in blat,umezindu-l partial.
Ciocolata se topeste pe foc impreuna cu uleiul si laptele si se intinde peste prajitura.Deasupra se rade coaja de lamaie.
Se serveste rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!