Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 3 iulie 2015

Friptura de pui cu cartofi noi


                   Delicioasa aceasta friptura din pui de casa cu cartofi noi.Bucatile de pui s-au rumenit frumos,pana pielea a devenit crocanta,iar cartofii s-au copt in grasimea lasata de carne.                     Ingrediente:
                   1 pui de 1-1.5kg,1kg cartofi noi,sare,piper,cimbru,rozmarin,ulei.


                    Mod de preparare:
                  Puiul se poate lasa intreg sau se poate transa.Eu am preferat varianta a doua.Se freaca bine bucatile de carne cu sare,piper,cimbru si ulei si se pun intr-o tava.Cartofii noi se spala bine cu partea aspra a unui burete de bucatarie.Nu trebuie curatati complet de coaja.Daca sunt mari,se taie in sferturi sau jumatati,iar daca sunt mai mici,se lasa intregi.Cartofii se pun intr-un vas unde se presara cu sare,piper,rozmarin,ulei.Se amesteca pentru uniformizare,apoi se presara printre bucatile de carne.
                  Se da totul la cuptor.Din cand in cand,se unge totul cu uleiul din tava.Se tin pana cartofii sunt moi,iar carnea e frumos rumenita.
                  Se serveste cu salata de legume.
               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!