miercuri, 1 iulie 2015
Traditie si gastronomie romaneasca - iulie 2015
Bucataria traditionala romaneasca cuprinde nenumarate obiceiuri si traditii culinare,mancaruri specifice,impreuna cu obiceiuri provenite din intersectarea culturii gastronomice cu traditii ale altor popoare,cu care poporul roman s-a intersectat de-a lungul anilor.
Bucataria romaneasca cuprinde numeroase preparate din legume,carne si derivate,fructe,lapte si lactate.Un loc aparte il au dulciurile,dulceturile si placintele.Fiind un popr crestin inca de la formare,poporul roman a diferntiat intotdeauna mancarurile de zi de zi fata de cele de praznic.
M-am gandit sa ne oprim un pic asupra mancarurilor romanesti si sa profitam din plin de sezonul de vara,un sezon bogat in legume si zarzavaturi.Dar cum bucataria romaneasca se bucura de o gama variata de produse din carne,nu putea lipsi nici acest produs din atentia noastra.
Astfel,pentru provocarea Traditie si gastronomie romaneasca,lansata de Gina Bradea,luna aceasta propun ca tema: Mancaruri/Tocanite din legume sau cu carne. In fiecare zona a tarii avem astfel de mancaruri traditionale.Ca e doar din legume sau cu carne (vita,porc,pasare,peste,vanat ) v-as ruga sa postati si un scurt istoric al retetei sau al obiceiurilor legate de reteta respectiva.As fi recunoscatoare daca nu ati adauga in retetele postate Vegeta sau alte adaosuri.Sa facem retetele asa cum le faceau mosii si stramosii nostri,naturale,gustoase si savuroase.
Va doresc mult succes si spor la treaba!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!