marți, 29 septembrie 2015
Strudel cu branza si stafide
Strudelul este desertul traditional austriac.Este foarte raspandit si la noi,mai ales ca nu e greu de facut.Mai complicata este tehnica intinderii aluatului,care se zice ca trebuie sa fie atat de subtire, incat sa poti citi ziarul prin foaia de aluat..Dar cu putina rabdare,sigur veti reusi.Pentru cine nu are destula rabdare sau timp pentru a face aluatul,poate folosi foi gata facute din comert,iar pentru cine are rabdare,i se va parea mai usor de facut,urmand pasii aratati la Placinta intinsa cu dovleac.
Branza de vaci am indulcit-o cu Green Sugar,indulcitorul din surse naturale cu zero calorii si fara indice glicemic.Nu contine carbohidrati,deci este ideal pentru persoanele care vor sa slabeasca sau care trebuie sa-si controleze nivelul de glucoza din sange.
Ingrediente:
1 pachet foi de placinta,4 oua,300gr Green Sugar sau zahar,500 gr branza de vaci,100gr stafide,coaja de lamaie,ulei pentru uns foile,3 ling smantana.
Mod de preparare:
Mai intai se pregateste umplutura.Branza de amesteca cu 3 oua, Green Sugar sau zahar ,coaja de lamaie,si stafidele pana rezulta o compozitie cremoasa.
Pe un servet curat se presara faina si se intinde foaia de placinta.Se unge cu ulei si,pe una din marginile lungi,se asaza branza.Cu ajutorul prosopului se ruleaza.Se intinde o alta foaie si se repeta operatia pana se epuizeaza toate foile.
Rulourile se pun in tava tapetata cu hartie de copt.Din smantana,oul ramas,si doua linguri de Green Sugar se face un sos care se toarna peste strudele.Se da totul la cuptor pana se rumenesc frumos.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!