sâmbătă, 23 aprilie 2016
Iepure cu legume si afumatura
Este o delicioasa friptura inabusita cu multe legume.Pe langa condimentele obisnuite,i-am adus un plus de savoare adaugand cateva felii de sunca afumata.Este un deliciu culinar pe care il recomand cu caldura mai ales acum,in ajun de sarbatori pascale.Cei ce nu agreeaza carnea de miel,pot s-o inlocuiasaca cu succes cu carnea de iepure.Este o carne foarte sanatoasa,cum am mentionat si in o alta reteta delicioasa de friptura de iepure.
Ingrediente:
1 iepure de aprox.1-2 kg,1 ceapa,2 morcovi,4-5 catei de usturoi,1ardei,sare,piper,cimbru,cateva felii de sunca afumata,un pahar de vin alb.
Mod de preparare:
Carnea se spala bine si se usuca cu servete absorbante.Ceapa se curata si se taie julien,morcovii se taie rondele,iar ardeiul fasii.Usturoiul se toaca marunt.
Intr-un vas se incinge un pic de ulei de masline si se adauga ceapa.Se lasa sa se caleasca pana devine translucida si se adauga morcovii si ardeiul.Cand zarzavatul s-a inmuiat se adauga carnea si usturoiul.Se lasa sa se caleasca pana lasa tot sucul.Sunca se taie felii si se presara printre bucatile de carne.Se adauga vinul si condimentele,se potriveste de sare si piper si se da totul la cuptor.
Este gata cand carnea este frageda si frumos rumenita.
Se serveste cu cartofi natur si salata verde.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!