Este prima data cand de ziua mea nu imi fac eu tortul.A fost o mare si placuta surpriza cand am sosit acasa marti seara si Emilia m-a asteptat cu acest minunat tort.E incepatoare in ale bucatariei si niciodata nu am insistat sa pregateasca ceva,dar,se pare,ca pasiunea se mosteneste.A pregatit acest tort singura,fara nici un ajutor.Este un tort la care e mult de munca,cere multa migala si rabdare.Am fost placut impresionata de gestul sau.Nu pot sa spun decat: Multumesc,Emi si te pup dulce!
Dupa cum ii spune si numele,este un tort cu sapte blaturi umede,fiecare avand o alta culoare reprezentand culorile curcubeului..Colorarea blaturilor se face numai cu ingrediente 100% naturale.Aceste blaturi sunt umplute cu o crema fina de nuci si sunt imbracate intr-o glazura de frisca.
Ingrediente:
Blat: 250 gr faina,250gr zahar,100 gr unt,2 albusuri,400ml lapte,150ml iaurt,o ling.bicarbonat,esenta de vanilie,o ling si jumatate ulei.
Pentru culori:Rosu - Se face 1ling suc de sfecla rosie
Portocaliu - Se face 1 ling suc de morcovi
Galben - Un galbenus de ou sau o lingurita de turmeric
Verde - O ling piure de sapanac
Albastru - 2 ling suc de mure
Indigo - 2 ling..afine pasate
Violet - o ling.suc de visine
Crema:400gr zahar pudra,100ml lapte,400gr unt,esenta de vanilie,200gr nuci macinate
Glazura: 200gr frisca.esenta de vanilie 2 ling zahar pudra
Mod de preparare:
Se face o singura compozitie de blat,care se va imparti in sapte pentru a le colora si a obtine sapte foi.
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste.Se adauga uleiul si se mixeaza in continuare pana se omogenizeaza.Se incorporeaza laptele si iaurtul alternativ cu faina.La urma se adauga vanilia si albusurile batute spuma.
Cu un polonic se imparte compozitia in sapte parti egale,punandu-le in boluri separate.In fiecare se adauga cate o nuanta din "vopseaua" naturala pregatita dinainte.Cantitatile de colorant pot sa difere in functie de intensitatea culorii pe care vreti s-o obtineti.
Daca compozitia se prea ingroasa sau se subtiaza prea tare din cauza colorantilor,se poate regla consistenta adaugand lapte sau faina dupa caz.
Fiecare foaie se coace separat,in forma de tort unsa si tapetata cu faina.Sunt gata cand scobitoarea iese curata cand se inteapa blatul.Blaturile se scot si se lasa la racit.Vor avea o consistenta umeda,asa ca nu trebuie insiropate.
Intre timp se pragateste crema.Untul se freaca bine cu zaharul pana se topeste complet.Se adauga laptele si esenta de vanilie amestecand in continuare.La urma se incorporeaza nucile macinate.
Blaturile se aranjeaza in ordinea culorilor curcubeului,adica:rosu,portocaliu,galben,verde albastru.indigo,violet..
Pe un platou se pune o foaie de blat,se unge cu crema,desupra se pune urmatoarea foaie si se continua tot asa cu restul foilor de blat.Se da totul la rece.
Frisca se bate cu zaharul si vanilia.Se imbraca tortul in frisca si,deasupra,se presara nuca macinata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!