miercuri, 18 mai 2016
Friptura de iepure in sos de mustar si ierburi aromate
Este delicioasa aceasta friptura.Foarte frageda si suculenta este deliciul unui pranz alaturi de cei dragi.
Dupa cum am mai spus,carnea de iepure este una din cele mai sanatoase.Este foarte slaba,bogata in vitaminele din sistemul B,nu are colesterol si este saraca in sodiu.
Fiind o carne slaba,se gateste la temperaturi mici pentru ca sa nu se usuce.Se poate marina inainte de pregatire sau se gateste ca atare.Rezultatul ambelor variante este o friptura gustoasa si savuroasa.Aceasta reteta este una simpla si usor de facut,care nu necesita timp indelungat de gatire.
Ingrediente:
1 iepure de 2-3 kg,3 ling mustar,o ceasca ulei de masline,1 lingurita boia dulce,1 lingurita boia iute,sare,piper,cimbru,rozmarin,o ceasca vin alb.
Mod de preparare:
Iepurele se transeaza,apoi carnea se spala bine si se usuca cu servete absorbante.Intr-un bol se prepara o maioneza din mustar si ulei,la care se adauga ierburile aromate tocate marunt,boiaua,sarea si piperul.Cu acest sos se ung bucatile de carne pe toate partile.Se pun intr-o tava,se toarna deasupra restul de sos ramas si ceasca de vin.Se acopera totul cu folie de aluminiu si se da la cuptor.
Dupa 30 min.se scoate folia si se lasa in continuare pana carnea e bine facuta si frumos rumenita.In timpul gatirii,din cand in cand carnea se unge cu sosul din tava.
Se serveste cu garnitura de cartofi si salata verde.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!