Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 15 mai 2016

Placinta americana cu capsuni





                    S-au copt capsunii,am si inceput sa pregatesc dulciuri cu ei.De fapt,aceasta reteta a pregatit-o Emilia.Dupa cum vedeti,este o placinta americana.Ea se inspira de pe site-urile straine.Eu merg pe traditional.I-as spune simplu,tarta cu capsuni,pentru ca asta este de fapt.
                   Are la baza un aluat fraged cu unt,iar capsunii pot fi inlocuiti cu orice alte fructe.Gustul si aroma nu se pot descrie in cuvinte.Aluataul fraged are aroma vanilata,dar se simte gustul de unt.Cat despre umplutura....va las pe voi sa va imaginati.Sau mai bine sa incercati reteta pentru a vedea concret gustul si aroma.



                 Ingrediente:
             Aluat:300gr faina,200gr unt,8-9 ling apa rece,1 ling zahar,zahar vanilat,un praf sare.
             Umplutura:1 kg capsuni sau orice alte fructe,200gr zahar,2-3 ling amidon,1ling zeama de lamaie,zahar vanilat,25gr unt.



               Mod de preparare:
            Se amesteca faina,sarea,si zaharul,apoi se adauga untul rece,taiat cubulete mici.Se framanta pana cand compozitia capata consistenta nisipoasa.Se aduga treptat,apa rece pana aluatul incepe sa se lege.Compozitia astfel obtinuta se imparte in doua parti:una mai mica si alta mai mare.Se formeaza doua bile de aluat care se infasoara in folie alimentara si se dau la frigider o ora.
            Placinta se coace intr-o forma cu peretii detasabili.Din bila mai mare se intinde o foaie mai mare decat baza formei de copt si se imbraca forma cu ea.Aluatul trebuie sa acopere si peretii laterali ai formei.Din bila mica,se intinde o foaie cat diametrul formei de copt.Foile se acopera cu folie amlimentara si se dau din nou la frigider.
           In acest timp se pregateste umplutura.Capsunii se pun intr-un bol impreuna cu zaharul,zaharul vanilat,amidonul si zeama de lamaie.Se amesteca usor,atat cat fructele se fie acoperite de restul ingredientelor.Se lasa sa stea 10-15 min.
         Se scot foile din frigider,se ia folia si se rastoarna compozitia de capsuni in forma.Deasupra se presara cele 25 gr unt taiat cubulete mici.Marginile placintei se ung cu ou batut,apoi se acopera cu foaia mai mica si se lipesc.Se unge si deasupra cu ou batut si se da totul la cuptorul incins dinainte.
       Se tine pana cand aluatul se rumeneste.

 
          Se lasa in forma sa se raceasca bine,apoi se scot marginile,iar placinta se muta pe un platou.Deasupra se pudreaza cu zahar pudra vanilat.Se mai lasa sa stea o ora dupa ce s-a racit,apoi se poate taia.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!