Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 24 mai 2016

Tarta cu ciocolata si capsuni






                  Ador capsunii si anul acesta,cei din gradina au fost foarte darnici,asa ca profit din plin de savoarea lor.
                 Aceasta tarta este cu multa ciocolata si capsuni si foarte racoroasa.Se face usor si repede,nu trebuie copta in cuptor,deci e minunata pentru sezonul de vara.
                 Si cum capsunii sunt vedeta provocarii Mistery box challenge,normal ca particip si cu aceasta reteta la provocare.Laura Nechita,gazada de luna aceasta,pe langa capsuni a mai pus in cutia misterioasa:biscuiti/fursecuri,oua,smantana,fructe de mare,salate de orice fel,vin rosu,branzeturi.Sa tot gatesti cu asemenea ingrediente!Eu am ales varianta dulce a lor.




                Ingrediente:
         
             Blat: 400gr biscuiti,200gr margarina
            Ganash de ciocolata: 500ml smantana pentru frisca,400 gr ciocolata amaruie 60% cacao
            Decor:100gr capsuni


               Mod de preparare:
           Biscuitii se maruntesc fin si se amesteca cu margarina topita pana rezulta o compozitie nisipoasa.
           Pe un platou se fixeaza un inel de la o forma de tort.In interiorul sau se pun biscuitii si se taseaza uniform.Se intinde compozitia si pe peretii inelului.Se da totul la frigider sa se intareasca.
          Smantana pentru  frisca se pune la fiert intr-un vas.In momentul cand incepe sa clocoteasca,se adauga ciocolata taiata patrate mici.Se ia de pe foc si se amesteca bine pana ciocolata se topeste si se omogenizeaza cu smantana.Se amesteca  sa se raceasca,apoi se da la frigider pana e complet rece si incepe sa se ingroase.In acest moment se scoate si se mixeaza bine pana crema se deschide la culoare si isi dubleaza volumul.Se rastoarna totul peste blatul de biscuiti si se da la frigider.Cnd incepe sa se intareasca crema,se decoreaza deasupra cu capsuni.Se da din nou la frigider pentru 2-3 ore,pentru a se intari complet ganashul.
          Dupa acest timp,se scote platoul din frigider si,cu grija,se scote inelul.Din acest moment tarta se poate felia si servi.




           

           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!