Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 26 mai 2016

Fasole batuta






                     Fiecare cunoaste clasica fasole batuta sau batucita,facaluita.Nu ii fac mare prezentare pentru ca gustul si savoarea acestei mancari este inconfundabila.
                    Este un deliciu culinar care se poate pregati cu carne sau simpla,de post.In cazul cand se alege varianta cu carne,se poate folosi carne proaspata,dar e delicioasa cu ciolan afumat sau cu carnati afumati prajiti.
                     Oricum ar fi,e minunata,asa ca va aduc in atentie prepararea ei.


                      Ingrediente:
                   500gr fasole uscata,1 ceapa,2 morcovi,1 pastarnac,4-5 catei de usturoi,2-3 foi de dafin,sare,piper,optional: 1 ciolan afumat sau carnati afumati


                  Mod de preparare:
              Intr-o oala mare se pune la foc ciolanul desarat (se tine in apa de seara pana dimineata),fasolea spalata,impreuna cu zarzavatul curatat.Se pune apa mai multa,cat sa ajunga sa fiarba fasolea si ciolanul.Daca mai e nevoie de apa,se adauga doar apa fierbinte.Se adauga foile de dafin si se lasa sa fiarba la foc mic pana fasolea e moale,iar carnea cade de pe os.
             Carnea se scoate si se dezoseaza,iar fasolea se strecoara.Din zeama ramasa se face o delicioasa supa de fasole uscata.
             Peste fasolea scursa se adauga usturoiul pisat,sare si piper.Se mixeaza totul pana devine un piure fin.
              Se serveste calda,alaturi de ciolanul fiert,dezosat sau cu carnati prajiti.E delicioasa si rece,pe felii de paine prajita.
           

             Cine prefera varianata calda,poate sa faca un rantas,astfel:
               Se taie o ceapa solzisori si se caleste in ulei.Se stinge cu 2-3 linguri de pasta de rosii sau se adauga boia.Se amesteca bine si se stinge focul.Rantasul obtinut se intinde peste piureul de fasole.
              Ca salata,merge de minune o salata de varza acra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!