miercuri, 27 iulie 2016
Pulpe de pui cu legume la cuptor
Este o friptura din pulpe de pui a carei garnitura se pregateste odata cu friptura.Minunat!La prepararea ei m-am inspirat de pe blogul Laurei Maria Din care,luna aceasta,este gazda provocarii Weekend cu spor.Ea ne-a pus la dispozitie urmatoarele teme:Aperitive/Garnituri,Mancaruri cu carne,Dulciuri.
Din categoria Mancaruri cu carne am ales aceata reteta s-o reproduc.Bineanteles ca nu am putut s-o reproduc intocmai,am personalizat-o putin,dar sper ca Laura sa nu se supere.Ea a pregatit reteta cu legume congelate.Fiind vara si gradina plina de legume si zarzavaturi,am pregatit mancarea cu legume proaspete.
Ingrediente:
6 pulpe de pui,1 ceapa mare,6-8 rosii mici,2morcovi,1 pastarnac,300gr mazare verde,2 ardei,sare,piper,cimbru.
Mod de preparare:
Pulpele se spala,se sterg bine si se prajesc in putin ulei.Intr-un vas de yena se aranjeaza pulpele prajite,se toarna deasupra uleiul ramas de la prajire,apoi se adauga legumele.Ceapa se taie julien,morcovii si pastarnacul rondele,iar ardeiul fasii subtiri.Impreuna cu mazarea se adauga peste pulpele de pui.Rosiile, se taie jumatati sau sferturi si se adauga deasupra.Se potriveste de sare si piper si se adauga doua ramuri de cimbru.Se acopera totul cu un capac si se da la cuptor.
Dupa o ora se descopera si se mai lasa la cuptor pana sosul din vas scade,iar carnea e frumos rumenita.
Este un deliciu culinar aceasta friptura,multumesc Laura.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!