Este o delicioasa si aspectuoasa prajitura cu foi cu cacao umplute cu o crema de vanilie,iar deasupra troneaza o bezea pufoasa.
Se face usor si repede si se manaca si mai repede.
Ingrediente:
Foi:6galbenusuri,150gr zahar,5ling ulei,3ling cacao,1/2ling.bicarbonat,faina cat cuprinde.
Crema:1l lapte,3ling.zahar tos,2 plicuri budinca de vanilie,2ling.faina,300gr unt,100gr zahar pudra
Bezea:6 albusuri,250gr zahar
Mod de preparare:
Pentru foi,se freaca galbenusurile cu zaharul,apoi se adauga uleiul.Bicarbonatul se stinge cu putin otet si se adauga in compozitie.La urma se incorporeaza faina,atat cat sa rezulte un aluat legat,nelipicios.
Aluatul se imparte in doua parti egale.Din fiecare se intinde cate o foaie subtire pe dosul unei tavi si se coace la foc potrivit.Se lasa sa se raceasca foile si,intre timp,se prepara crema.
Budinca de vanilie impreuna cu zaharul,faina si laptele se fierbe pe foc pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca.Untul se freaca spuma cu zaharul prudra,iar cand budinca e rece,se incorporeaza,treptat in crema de unt.Cu aceasta crema se umplu foile.
Albusurile,impreuna cu zaharul se bat spuma pe baie de aburi.Cand sunt tari,se intind deasupra.
Se da totul la rece pana crema si albusurile se intaresc,iar foile se inmoaie.
Se portioneaza si se serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!