duminică, 7 august 2016
Ulei aromatizat
Este foarte usor de facut si da o savoare in plus diferitelor preparate.In functie de aromele care le contine,se poate folosi la salate,fripturi,mancaruri,paste,branzeturi,legume.
Pentru obtinerea acestui ulei aromatizat e recomandat sa se foloseasca uleiul de masline,dar e la fel de bun si uleiul de floarea soarelui,depinde de gustul fiecaruia.
Tot de gusturi depinde si cu ce aromatizati uleiul.Se poate folosi:usturoi,ardei iute,busuioc,oregano,cimbru,salvie,menta,rozmarin,foi de dafin.Condimentele se pot si amesteca,dar nu multe,doar 2-3 sunt suficiente.Eu am preparat cu cimbru si cu rozmarin.
Intr-o sticla curata se pun frunze sau ramuri proaspete din ierburi aromate peste care se toarna uleiul.Sticla se inchide cu dop si se pastreaza in camara,la rece.Rezultatul se obtine in cateva zile,dar e bine sa se foloseasca uleiul dupa 2-3 saptamani,timp in care aroma data de condimente va fi mai pregnanta.
Pentru rezultate rapide,se pot zdrobi frunzele proaspete,la fel si cateii de usturoi,iar ardeii iuti se vor cresta.
Se pot folosi recipiente de diferite forme si marimi pentru pastrarea uleiului aromatizat.Se poate pune in sticlute de 200-300 ml,putand fi oricand niste cadouri binevenite.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!